راهنمای نویسندگان
الف)هزینههای بررسی و انتشار نشریۀ جستارهای سیاسی معاصر
ب) راهنمای کاربران، ثبتنام در سامانه و ارسال مقاله
ج) راهنمای تهیه، نگارش و تدوین مقاله
الف)هزینههای بررسی و انتشار نشریۀ جستارهای سیاسی معاصر
با عنایت به آییننامۀ نشریات علمی کمیسیون نشریات وزارت علوم و همچنین مصوبۀ هیئترئیسۀ پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی (تاریخ 1391/06/25، شمارۀ 91/6/54) برای بررسی و انتشار مقالات، هزینه دریافت میشود.
ازاینرو مقرر شده است برای داوری و انتشار هر مقاله به ازای هر 6000 کلمه مبلغ 350000هزار تومان دریافت شود. در صورتی که تعداد واژگان مقاله از شکل استاندارد خارج و بیش از 6000 کلمه باشد، علاوه بر مبلغ قبلی، بهازای هر 300 واژه افزونتر، مبلغ 10هزار تومان دیگر از طریق سامانۀ نشریه دریافت خواهد شد.
**** نویسنده گرامی لطفا این موضوع را لحاظ فرمایید: "درج قدردانی از حامی یا تامین کننده اعتبار پژوهش (در صورت وجود) در مقاله "
ب) راهنمای کاربران، ثبتنام در سامانه و ارسال مقاله
جزئیات و مراحل ثبتنام و ارسال مقاله به شرح زیر است:
عضویت در سامانه با تکمیل فرم ثبتنام
دریافت رمز عبور از طریق ایمیل
ورود به سامانه با نام کاربری و رمز عبور
تکمیل فرم اطلاعات مقاله شامل عنوان، چکیده، کلیدواژگان و...
بارگذاری فایل اصلی متن مقاله
ارسال مقاله (در صورتی که تمامی شرایط و ضوابط را رعایت کرده باشید، امکان ارسال مقاله وجود دارد. در غیر این صورت، دکمۀ ارسال مقاله فعال نخواهد شد.)
ج) راهنمای تهیه، نگارش و تدوین مقاله
نویسنده محترم، به منظور سرعت بخشیدن و افزایش دقت در فرآیند ارزیابی، پذیرش، آماده سازی و انتشار مقاله؛ خواهشمند است با عنایت به موارد زیر مقاله خود را تنظیم کنید تا فرآیند داوری و ارسال نظر نهایی، در زمان کوتاهتری طی شود. در صورت رعایت نکردن نکات ذیل، متن بازگشت داده خواهد شد؛ لذا این امر نهایتا به طولانی شدن فرآیند پذیرش و نشر مقاله می انجامد یا در صورت تعدد اشکالات به پذیرش نشدن مقاله در همان مراحل اولیه منجر خواهد شد.
1. رویکرد نشریۀ جستارهای سیاسی معاصر
1.کارآمدی نظام سیاسی جمهوری اسلامی با عنایت به قوانین، ساختارها و عوامل
2.راهکارهای تقویت صلح، و همزیستی درجهان معاصر
3.سیاست و فضای مجازی
4.آیندهپژوهشی در حوزه سیاست.
2. تهیه و نگارش مقاله
1-2.انواع مقاله
مقاله ها از حیث ساختاری به دو دسته اصلی تقسیم می شوند. نویسنده لازم است مقاله خود را در قالب یکی از این دو الگو- متناسب با موضوع و روش تحقیق - سازماندهی نماید.
مقاله نوع(1).ساختار کلی مقاله هایی که دربردارنده یافته ها و تحلیلهای آماری است، به شکل زیر باشد:
عنوان به انگلیسی
چکیده به انگلیسی
کلیدواژه ها به انگلیسی
عنوان
چکیده
کلیدواژه ها
1. مقدمه
2. پیشینه تحقیق
3. مبانی مفهومی و نظری
4. روش شناسی
5. تحلیل یافتهها
1-5.یافته های توصیفی
2-5.یافته های تحلیلی
3-5.یافته های استنباطی
6.نتیجه گیری
(بدون درج شماره) پی نوشت
(بدون درج شماره) کتاب نامه
مقاله نوع (2).ساختار کلی مقاله هایی که با رویکرد توصیفی- تحلیلی نوشته می شود، به شکل زیر است:
عنوان به انگلیسی
چکیده به انگلیسی
کلیدواژه ها به انگلیسی
عنوان
چکیده
کلیدواژه ها
1. مقدمه
2. پیشینه تحقیق
3. مبانی مفهومی
4.مبانی نظری و الگوی تحلیل
و...
5. نتیجه گیری
(بدون درج شماره) پی نوشت
(بدون درج شماره) کتاب نامه
2. شرایط و ضوابط شکلی مقاله
- نشریه از دریافت مقاله های پژوهشی،ترویجی و مروری معتبری که حاوی مطالب و نکات علمی جدید و غیر اقتباسی باشد، استقبال می کند
- مقالات ارسالی به هیچ وجه نباید در دیگر نشریات داخلی و خارجی منتشر شده باشد. همچنین حق انتشار مقاله، پس از پذیرش آن، برای نشریه محفوظ است و نویسنده مجاز به انتشار آن در نشریات دیگر نیست.
- نشریه در پذیرش، رد، اصلاح و ویرایش مقاله های دریافتی آزاد است.
حجم چکیده، حداکثر 200 کلمه باشد.از حیث محتوایی چکیده باید محورهای زیر را (به ترتیب) داشته باشد: بیان مساله/ اهمیت مساله/ سؤال اصلی مقاله/ روش پژوهش/ فرآیند رسیدن به پاسخ سؤال اصلی/ دستآورد نهایی حاصل آمده یا همان پاسخ بدست آمده برای سؤال اصلی. این قسمت خیلی مهم است و باید جملهای باشد که نوآوری مقاله را برساند.در چکیده لازم نیست عناوین بیان مساله، اهمیت، ضرورت و...بیاید، بلکه فقط توضیح آن ها بصورت یک متن واحد میآید. لذا از این عناوین به عنوان تیتر فرعی در متن چکیده استفاده نشود.
- نویسنده/ نویسندگان محترم، فایل الکترونیک مقاله را، به همراه در خواست انتشار و مشخصات زیر، به نشانی پایگاه اینترنتی نشریه ارسال کنند:
- پذیرش اولیۀ مقاله مشروط به رعایت نکات «راهنمای تدوین و شرایط پذیرش و انتشار مقاله» و پذیرش نهایی و چاپ آن مشروط به تأیید داوران مقاله و هیئت تحریریۀ نشریه است. در هر صورت، نتیجۀ داوری به نویسنده اعلام میشود.
- صفحات مقاله حداقل 15 و حداکثر 25 صفحه باشد و در مجموع بیشتر از 8000 کلمه نباشد. در ضمن، متن فارسی با قلم بیلوتوس (B Lotus) شمارۀ 13، متن انگلیسی با قلم تایمز نیو رومان (Times New Roman) شماره 5/10و متن عربی با قلم بی بدر (B badr) شماره 13در برنامۀ word 2007 حروف نگاری و به همراه فایل PDF ارسال شود.
- معادل خارجی اسامی خاص و اصطلاحات تخصصی و اعلام نامشهور در متن مقاله، درون متن و داخل پرانتز و در برابر معادل فارسی آنها قرار گیرد.
- اندازۀ صفحات به شرح زیر باشد:
سایز کاغذ به صورت A4 باشد.
صفحه بندی بالا ←6/5، سانتیمتر، پایین ← 6/5 سانتیمتر، چپ ← 5/4 سانتیمتر، راست ← 5/4 سانتیمتر باشد.
اندازۀ جدولها، نمودارها، تصویرها و نقشه ها مطابق با اندازۀ متن چاپی نشریه (حداکثر 12x18 سانتیمتر) باشد.
شیوۀ استناد
- ارجاعات مقاله، درون متنی و به شیوۀ زیر باشد:
برای ارجاع به منابع، بلافاصله، پس از نقل قول مستقیم (داخل گیومه)، نام خانوادگی نویسندۀ کتاب یا مقاله، سال انتشار، شمارۀ جلد، و صفحۀ منبع مورد نظر درون پرانتز آورده شود؛ مثال: (حقیقی، 1366: 1/210) یا (← نام خانوادگی، سال اثر)
برای ارجاع به منابع، بلافاصله، پس از نقل غیر مستقیم، نام خانوادگی نویسندۀ کتاب یا مقاله، سال انتشار و شمارۀ جلد و صفحۀ منبع مورد نظر درون پرانتز آورده شود. مثال: (حقیقی، 1366: 1/21-25)
ارجاعات درون متنی متون غیر فارسی، به شیوۀ قبل و به زبان اصلی آورده شود؛ مثال: (Nelson,2003:115)
اگر از نویسندهای در یکسال بیش از یک اثر استفاده شده باشد، با قراردادن حروف ابجد (الف، ب، ج، د،...) در منابع فارسی و عربی و با درج حروف الفبای انگلیسی (...a,b,c,) در دیگر منابع، پس از سال انتشار، آن آثار از هم متمایز شود.
در ارجاعات درون متنی به فرهنگ یا دانشنامه ای که مقالات آن نویسندۀ مستقل دارد، نام نویسندۀ مقاله، سال انتشار، شمارۀ جلد، و صفحۀ منبع مورد نظر آورده شود؛ مثال (انوری، 1373: 6/ ذیل «ابومحمد صالح»).
در ارجاعات درونمتنی به فرهنگ یا دانشنامه ای که مقالات آن نویسندۀ مستقل ندارد، نام فرهنگ/ دانشنامه، سال انتشار، شمارۀ جلد و نام مدخل مورد نظر (در گیومه) آورده شود؛ مثال: (دایرة المعارف فارسی، 1380: ذیل «ابن سینا»).
در ارجاعات درون متنی، ارجاعات تکراری مانند بار قبل آورده نشود و به جای آن واژۀ «همان» (در منابع عربی: «المصدر السابق» و در منابع انگلیسی: ibid) به کار رود.
- در منابع پایان مقاله، اگر از یک نویسنده بیش از یک اثر استفاده شده باشد، نام خانوادگی نویسنده در هر مورد، به طور کامل، تکرار شود و از ترسیم خط به جای نام نویسنده خودداری شود.
- در پایان مقاله، ابتدا منابع فارسی و عربی و سپس دیگر منابع، بر اساس نام خانوادگی نویسنده، به ترتیب حروف الفبا و به صورت زیر آورده شود:
کتاب: نام خانوادگی نویسنده/ نویسندگان، نام نویسنده/ نویسندگان (تاریخ انتشار). نام کتاب به صورت ایتالیک (ایرانیک)، نام مترجم یا مصحح، شمارۀ جلد، شمارۀ چاپ، محل انتشار: نام ناشر.
مقاله: نام خانوادگی نویسنده/ نویسندگان، نام نویسنده/ نویسندگان (ماه و سال چاپ). «عنوان مقاله»، نام مترجم، نام نشریه به صورت ایتالیک (ایرانیک)، شمارۀ نشریه، محل نشر: نام ناشر.
منابع اینترنتی: نام خانوادگی نویسنده/ نویسندگان، نام نویسنده/نویسندگان (تاریخ دسترسی). «عنوان مقاله»، نام پایگاه اینترنتی (یا عنوان نشریۀ الکترونیکی، جلد، شماره و سال)، صفحه و آدرس اینترنتی.