افضلی، علیرضا، (1398)، درآمدی بر تعامل بین تاریخ و آینده پژوهی، تهران: دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی.
بل، وندل، (1398)، مبانی آینده پژوهی: علم انسانی برای عصر جدید، ترجمه مصطفی تقوی و محسن محقق، تهران: موسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی.
حسندخت فیروز، سیما، نجومیان، امیرعلی، داوری اردکانی، نگار (1399)، الگویی برای بررسی مفاهیم کلیدی سیاسی اجتماعی در تاریخ ایران معاصر؛ مسئله روش، تاریخ ایران، دوره 13 ، شماره 1، صص 77-99.
حیدری، آرش (1399)، «بیماری همهگیر و امر سیاسی: وبای عالمگیر» گردآوری داریوش رحمانیان و زهرا حاتمی، درآمدی بر تاریخ کرونا و بیماریهای همهگیر، اصفهان: خاموش.
دریفوس، هیوبرت و پل رابینو، (1385)، میشل فوکو؛ فراسوی ساختگرایی و هرمنوتیک، ترجمه حسین بشیریه، تهران: نی.
دلیر، نیره، (1399)، «آینده پژوهی بیماریهای همهگیر بیولوژیک و انقلاب بزرگ تکنولوژیک؛ مواجهه علوم طبیعی و علوم انسانی در تاریخ اکنون» گردآوری داریوش رحمانیان و زهرا حاتمی، درآمدی بر تاریخ کرونا و بیماریهای همهگیر، اصفهان: خاموش.
رحمانی، جبار (1399)، سبک زندگی مراقبتی در شرایط بحران کرونا و سهم اصحاب علوم انسانی در ایران، جستارهایی در ابعاد فرهنگی و اجتماعی بحران ویروس کرونا در ایران، تهران: پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی.
رز، جوزف (1377)، قدرت و دانش، نشریة علوم سیاسى، دانشگاه باقرالعلوم، شماره 3.
رضائی، مسعود (1399)، الگوها و نظریههای تغییر رفتارهای سلامت در مواجهه با کرونا، مجموعه مقالات معرفت و محنت: جستارهایی از علوم انسانی درباره کرونا، گردآوری و تدوین: سیدمحسن علویپور، حوریه احدی، تهران: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی.
ژیژک، اسلاوی (1399)، عالمگیر، ترجمه هوشمند دهقان، تهران: صدای معاصر.
سردار، ضیاءالدین، ( 1396)، آینده: تمام آنچه که اهمیت دارد، ترجمه محسن طاهری دمنه، تهران: آینده پژوه.
شواب، کلاوس (1396)، انقلاب صنعتی چهارم، ترجمه طوفان عزیزی، تهران: دانشگاه خاتم.
ضیمران، محمد، (1399)، میشل فوکو: دانش و قدرت، تهران: هرمس.
طاهریکیا، حامد (1399)، راهکارهایی برای استفاده از فضای مجازی در مبارزه با ویروس کرونا، جستارهایی در ابعاد فرهنگی و اجتماعی بحران ویروس کرونا در ایران، تهران: پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی.
عبدی، عیسی (1399/الف)، «کرونا و تاریخ مفهومی»،
عبدی، عیسی (1399/ب)، ابعاد زبانشناختی «ایران دوره کرونا»، سایت فرهنگ امروز،
عنایت الله، سهیل، (1398)، تحلیل لایه لایهای علتها؛ نظریه و موردکاویهای یک روششناسی یکپارچه و متحول ساز آینده پژوهی(مجموعه مقالات)، ترجمه مسعود منزوی، تهران: موسسه صنایع دفاعی و مرکز آینده پژوهی علوم و فناوری دفاعی.
عنایت الله، سهیل، (1393)، پرسش از آینده: روشها و ابزارهای تحول سازمانی و اجتماعی، ترجمه مسعود منزوی، تهران: موسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی، مرکز آینده پژوهی علوم و فناوری دفاعی.
فرمهینیفراهانی، محسن (1396)، بررسی معرفتشناسی اسپینوزا و لوازم تربیتی آن با رویکرد انتقادی بر مبنای آموزههای اسلامی، نشریه حکمت و فلسفه، سال سیزدهم، شماره چهارم، صص 57-76.
فوکو، میشل (1378)، مراقبت و تنبیه: تولد زندان، ترجمه نیکو سرخوش و افشین جهاندیده، تهران: نشرنی.
فوکویاما، فرانسیس، ( 1390)، آینده فراانسانی ما؛ پیامدهای انقلاب تکنولوژیک، ترجمه ترانه قطب، تهران: طرح نو.
قزلسفلی، محمدتقی (1399)، سیاست کرونا، تهران: امید صبا.
گالتونگ، یوهان و عنایت الله، سهیل، (1398)، کلان تاریخ و کلان تاریخ دانان؛ دیدگاههایی پیرامون تغییر فردی، اجتماعی و تمدنی، ترجمه عبدالمجید کرامت زاده و مسعود منزوی، تهران: دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی.
ماحوزی، رضا (1399)، کرونا ویروس و دوگانة ناسیونالیسم و انترناسیونالیسم، جستارهایی در ابعاد فرهنگی و اجتماعی بحران ویروس کرونا در ایران، تهران: پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی.
منصوری، رضا (1399)، علم و کرونا در ایران و جهان، جستارهایی در آموزش عالی، علم و بحران کرونا در ایران، به کوشش حسین میرزائی، تهران: پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی.
میچام، کارل (1388)، فلسفة تکنولوژی چیست؟، ترجمه مصطفی تقوی، یاسر خوشنویس، پریسا موسوی، تهران: روزنامه ایران.
میرزائی، حسین، رحمانی، جبار (1399)، نگاهی به هشتگ «در خانه میمانیم»؛ شکاف میان درک مردم و ستاد بحران در یک شعار، جستارهایی در ابعاد فرهنگی و اجتماعی بحران ویروس کرونا در ایران، تهران: پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی.
میلز، سارا، (1392)، میشل فوکو، ترجمه مرتضی نوری، تهران: مرکز.
نصراصفهانی، مریم (1399)، از «من» تا «دیگری»، مجموعه مقالات معرفت و محنت: جستارهایی از علوم انسانی درباره کرونا، گردآوری و تدوین: سیدمحسن علویپور، حوریه احدی، تهران: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی.
نیستانی، محمدرضا (1399)، کرونا و نابهنگامی یک رخداد ساده، جستارهایی در آموزش عالی، علم و بحران کرونا در ایران، به کوشش حسین میرزائی، تهران: پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی.
هراری، یووال نوح (1398)، 21 درس برای قرن 21، ترجمه سودابه قیصری، تهران: مانوش.